Op 24 en 25 augustus 2019 wordt voor de 18e keer het jaarlijkse oogstfeest georganiseerd op hoeve Le Paradis gelegen aan de Mauritsweg te IJzendijke.

Op zaterdag 24 augustus is er een puzzeltocht voor ruiters en menners doorheen de mooie polders rond IJzendijke. Hiervoor hoef u zich niet op voorhand in te schrijven. Dat kan u de dag zelf doen in de schuur vanaf 14.00 uur. Op zondag 25 augustus beginnen we de dag om 10.00 uur met een mooie wandeling doorheen de polders voor ruiters en aanspanningen.

Om 12.00 uur kan iedereen aanschuiven voor de heerlijke barbecue in de schuur. Indien mogelijk willen we u vragen hiervoor op voorhand in te schrijven. Kosten voor de barbecue zijn 11.00 euro voor een kind tot 12 jaar en 17.00 euro voor een volwassene.

Vanaf 14.00 uur beginnen we met de spelen voor de ruiters! Het Spel zonder Grenzen zit weer vol uitdagingen voor paard en ruiter en de Tally-Ho baan ligt er weer netjes vlak bij!

Gipsy Horses Ranch
De ‘Gipsy Horses Ranch’ onder leiding van William Dougan komen ook dit jaar weer een spectaculaire westernshow geven met hun paarden. Deze mannen en vrouwen zorgen ervoor dat u kan genieten van een knappe en spetterende rodeo show met knappe stunts te paard.

Plezier en spanning verzekerd!
En heeft u misschien gebrek aan een paar goede laarzen? Dankzij onze sponsor Bekina houden we weer het Zeeuws-Vlaams kampioenschap laarzengooien. Hier kan u voor 1 euro aan deelnemen. Gooit u het verst, dan krijgt u van Bekina een paar mooie laarzen!

Activiteiten voor de kinderen
Er kan een leuke rit gemaakt worden met de huifwagen, er zijn spelen voor groot en klein, een prachtige stormbaan en nog een leuke uitdaging waar ook de mama's en de papa's aan mee kunnen doen!
En natuurlijk mag ook deze keer het vliegende tapijt niet ontbreken!

De kinderen worden, gezeten op het tapijt, door twee trekpaarden over de weide getrokken, eerst in stap en dan eens in draf. Houden jullie je goed vast in de bochten?

Ambachten en landbouw
Enkele staaltjes van knappe ambachten mogen ook niet ontbreken. Hoefsmid Gerard Dullaert laat ons zien hoe een trekpaard wordt beslagen en maakt zijn hoefijzers zelf ter plaatse. Siersmederij Groosman laat hun Siersmederij-kunsten zien. Ook de landbouwmachines van de firma’s Van Acker, Van Hal, Vermeulen en Riemens zijn weer van de partij.

Meer informatie via: le-paradis.nl